У Росії порушили чергову кримінальну справу проти наших військових

Читать на русском
У Росії порушили кримінальну справу за фактами викрадення українськими військовими російських волонтерів на Донбасі.
Слідчий комітет РФ

Слідчий комітет РФ знову порушив кримінальну справу за фактами «викрадення» українськими силовиками російських «волонтерів» на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу російського відомства.

У СК РФ заявляють, що в грудні 2014 року на блокпосту поблизу селища Червоний партизан в Донецькій області співробітники українських спецслужб «зробили викрадення 36-річного громадянина РФ», який «приїхав на територію Донецької області України як волонтер для надання допомоги у відновленні виробництва в ДНР ». Цей громадянин був затриманий за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України ( «створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній») і згодом засуджений. Звільнили його через 2 роки.

Крім того, за даними слідчого комітету РФ, в квітні 2015 року поблизу селища Оленівка Донецької області були «викрадені» співробітники російського Фонду допомоги біженцям, співвітчизникам і російськомовного населення «Своїх не кидаємо», які нібито везли «гуманітарний вантаж». Вони були затримані за підозрою в скоєнні злочину, аналогічного вищевказаною, і згодом обміняли на українських військовослужбовців.

«За вказаними фактами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 126 КК РФ (викрадення людини). Зараз проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин злочинів », - йдеться в повідомленні.

Відмітимо також, що окупанти в «ДНР» анонсували проведення «навчальних військових зборів», на які скликають чоловіків-бюджетників.

Росія не планує впроваджувати будь-які пропозиції в рамках «нормандського формату» стосовно України. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: