Українці з окупованих територій зможуть користуватися безвізом

Читать на русском
Українці, які постійно проживають на території тимчасово окупованих АР Крим і ОРДЛО, зможуть безперешкодно подорожувати в країни ЄС без віз.

Українці, які постійно проживають на території тимчасово окупованих АР Крим і ОРДЛО, зможуть безперешкодно подорожувати в країни ЄС без віз.

Про це йдеться на сторінці Департаменту Консульської служби Міністерства закордонних справ України в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Так, громадяни України, які постійно проживають на територіях тимчасово окупованих АР Крим і ОРДЛО, як і інші громадяни України матимуть право користуватися перевагами безвізового режиму з ЄС на загальних умовах, оформивши біометричний паспорт України і дотримуючись інших відповідних вимог для безвізових поїздок», - йдеться у повідомленні.

Вікно в Європу: міфи та правила безвізового режимуПолітолог-міжнародник пояснив, як працює безвізовий режим на практиці, та чому не варто перебільшувати значення безвізу.
  У департаменті консульської служби МЗС переконані у тому, що запровадження ЄС безвізового режиму для України буде свідчити про високу довіру держав-членів та інституцій ЄС до рівня безпеки документів, управління кордоном, запобігання нелегальній міграції, боротьби з організованою злочинністю і забезпечення прав і свобод людини в Україні.

Раніше в МЗС перерахували всі 30 країн, в які українці зможуть потрапити без віз.

Нагадаємо, після ухвалення Євросоюзом рішення про надання громадянам України безвізового режиму, зростає кількість українців, охочих отримати біометричні паспорти.

За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, українці масово не знають про правила перебування і обов'язки на території Європейського союзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: