У Китаї побудують півтори сотні аеропортів для дронів

Читать на русском
Масштабний торговий інтернет-майданчик JD.com збирається почати будівництво портів для дронів в китайській провінції Сичуань.

Масштабний торговий інтернет-майданчик JD.com збирається почати будівництво портів для дронів в китайській провінції Сичуань.

Видання Shanghai Daily повідомляє, що всього планується побудувати 150 аеропортів для вантажних безпілотників - це допоможе ще ефективніше працювати і доставляти вантажі, передає «Слово і Діло» з посиланням на hi-news.

«Президент JD.com Річард Лю впевнений, що використання безпілотних літальних апаратів дозволить скоротити пов'язані з доставкою витрати приблизно на 70 відсотків. Покупці, які проживають у віддалених районах провінції, зможуть отримувати свої замовлення менш ніж за 24 години. Зараз же доставка істотно ускладнена відсутністю необхідної для швидкого обслуговування інфраструктури», - вказується в публікації.

Найближчим часом компанія збирається почати доставку за допомогою невеликих дронів, здатних перевозити невеликі вантажі до 50 кілограм, але в подальшому JD.com планує налагодити виробництво великих безпілотників, розрахованих на транспортування великих вантажів вагою до 500 кілограм.

Нагадаємо, Китай має намір побудувати 136 нових аеропортів до 2025 року, вони будуть як міжнародними, так і для внутрішніх рейсів.

Також раніше повідомлялося про плани Китаю почати будівництво на території Тибетського автономного району найвисокогірнішої в світі лінії електропередачі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: