Оприлюднено список ліцензованих користувачів надрами бурштину

Читать на русском
В Україні є 9 компаній-власників спеціальних дозволів на користування надрами бурштину, які разом мають 18 ліцензій або спецдозволів.
бурштин

Спеціальні дозволи на користування надрами бурштину в Україні на даний момент мають 9 суб'єктів.

Про це заявив начальник управління надрокористування та міжнародної співпраці Державної служби геології та надр Дмитро Абрамович, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«У нас на сьогоднішній день є 9 компаній-власників спеціальних дозволів на користування надрами (бурштину - Ред.). Вони мають разом 18 ліцензій або спецдозволів на користування надрами», - зазначив Абрамович.

Він зауважив, що ця цифра є невеликий, адже в Україні існує 5 тисяч легальних ліцензованих користувачів надрами.

Абрамович додав, що легальними користувачами бурштину в Україні є КП «Волиньприродресурс», ТОВ «Компанія «Надра Галичини», ТОВ «Амбер Холдинг», ТОВ «Райт Солюшн», ДП «Бурштин України», ТОВ «Ред.Мет», ТОВ «Центр «Сонячне ремесло», ТОВ «Інклюзив-8», дочірнє підприємство «Укрбурштин» державної акціонерної компанії «Українські поліметали».

Він також зазначив, що ці компанії володіють спеціальними дозволами: на здобич, на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою і на геологічне вивчення.

З названих підприємств спецдозволу на видобування бурштину мають 3 компанії, на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою - 5, і одна компанія володіє спецдозволами на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою та видобування.

Раніше у Житомирській області співробітники Державної прикордонної служби України виявили 11 місць незаконного видобутку бурштину.

Нагадаємо, 15 березня Україна заявила про відкриття бурштинового ринку на міжнародному рівні в рамках 15-ї виставки Baltic International Jewellery Show Amber Trip 2017. Також на ній обговорювалися перспективи розвитку бурштинової галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: