Нардеп, що задекларував трильйон, ніяк не внесе законопроект про нульову декларацію

Читать на русском
Законопроект про нульову декларацію, який, згідно з обіцянкою Мельничука, повинна була внести Воля народу, так і не був зареєстрований в Раді.
Сергій МельничукФото з відкритих джерел

Народний депутат Сергій Мельничук, який пообіцяв, що депутатська група «Воля народу» внесе на розгляд парламенту законопроект про нульову декларацію, не впорався з цією обіцянкою.

Її він дав 2 листопада 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

Зокрема, нардеп наголосив на необхідності нульової декларації, яка, як відомо, передбачає внесення до декларацій незадекларованих раніше активів і коштів із виплатою символічного штрафу. Метою такого рішення має стати узаконення тих коштів і майна, які декларанти раніше з тієї чи іншої причини приховували.

«Так, можна переповнити тюрми, але, скоріше за все, буде це «спортивна рибалка»: кошти підуть не в Державний бюджет, а тим, хто буде проводити слідчі дії по них, хто буде притягати їх до кримінальної відповідальності. І вже наступне е-декларування покаже, що вони заробили», – констатував тоді Мельничук.

Він додав, що його колеги по фракції готують відповідний законопроект.

«Групою «Воля народу» зараз розробляється даний законопроект, ми будемо його вносити», – зазначив нардеп.

Проте через 4 місяці зазначений проект закону у списку законотворчих напрацювань депутатів-членів «Волі народу» так і не з’явився. Тож «Слово і Діло» надає цій обіцянці Мельничука статус «не виконано».

Нагадаємо, що під час попереднього електронного декларування Мельничук помилково вніс до своєї декларації відомості про 1 трильйон гривень.

Всього в його досьє 33 обіцянки, 6 із яких він зміг реалізувати. Про те, яке місце він посідає в рейтингу відповідальності депутатів українського парламенту можна дізнатися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися:
АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО
Підпишіться на наш канал