У Раді пропонують заборонити аборти за бажанням жінки

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який може заборонити жінкам переривати вагітність терміном до 12 тижнів за їхнім бажанням.
фото: 112 Україна

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який може заборонити жінкам переривати вагітність терміном до 12 тижнів за їхнім бажанням.

Відповідний законопроект №6239, ініціатором якого виступив народний депутат від БПП Дмитро Голубов опублікований на сайті ВР, повідомляє «Слово і Діло».

У тексті документа пропонується виключити з Цивільного кодексу України норму про те, що вагітна жінка може за власним бажанням перервати вагітність, якщо її термін не перевищує 12 тижнів.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Не допустити ухвалення закону про заборону абортів без проведення референдумуСказано 17 березня 2012 р.Статус обіцянки: Архів

При цьому Голубов пропонує дозволити процедуру в визначених законом обставинах, коли строки вагітності менші 22 тижнів.

Згідно із законопроектом, процедуру можна буде провести в відповідних медичних установах у випадках, якщо вагітність загрожує життю жінки, має медичних показання про патології плода, несумісної з життям дитини і в разі зачаття в результаті зґвалтування.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року парламент Польщі ухвалив в першому читанні законопроект про матеріальне заохочення матерів, які вирішили зберегти вагітність навіть в тому випадку, коли плід має вроджену патологію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: