Порошенко обговорив з європослами блокаду Донбасу і пресинг Росії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з послами країн Великої сімки та Євросоюзу, результатом якої стали угоди щодо подальшої підтримки реформ в Україні та продовження санкцій для РФ.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з послами країн Великої сімки та Євросоюзу, результатом якої стали угоди щодо подальшої підтримки реформ в Україні та продовження санкцій для РФ.

Про це інформує прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Порошенко високо оцінив солідарність і єдність країн G7 з Україною в забезпеченні підтримки впровадження внутрішніх реформ і протидії російській агресії.

«Особливу увагу було приділено загостренню ситуації на Донбасі через останні деструктивні дії Росії на території окремих районів Донецької та Луганської областей, які підривають мирний процес і подальшу реалізацію Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті було вирішено продовжувати тиск на російську владу з метою повернення ситуації в рамки Мінських домовленостей, зокрема шляхом збереження і, в разі необхідності, посилення міжнародних санкцій проти РФ.

Сторони обговорили рішення Ради національної безпеки і оборони України в частині тимчасового припинення переміщення товарів між Україною та непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

«Посли висловили розуміння вимушеності таких кроків української влади, з огляду на протиправну експропріацію української власності і безвідповідальні дії окремих політичних сил щодо самовільної і необдуманої так званої блокади залізничних колій на Донбасі. Було наголошено на важливості недопущення погіршення гуманітарної ситуації по обидва боки лінії розмежування і домовилися про ухвалення спільних заходів для мінімізації негативних наслідків від обмежень переміщення товарів для цивільного населення», - відзначили в прес-службі.

Порошенко поінформував міжнародних партнерів про прогрес і перспективи в реалізації програми внутрішніх перетворень, зокрема в частині антикорупційної політики, судової реформи, децентралізації, дерегуляції, енергетики, охорони здоров'я та створення привабливого інвестиційного клімату.

Співрозмовники скоординували подальші шляхи надання всебічної підтримки України з боку «Великої сімки» та Євросоюзу у впровадженні реформ.

Раніше в Адміністрації Президента України назвали умову, за якої відбудеться зустріч Петра Порошенка і Дональда Трампа. Також Порошенко проведе зустріч з главою Європейської Ради Дональдом Туском 30 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: