Карта АТО: ситуація на сході України на 27 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 27 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Ситуація у районі проведення АТО ускладнюється. За минулу добу російсько-терористичні війська 88 разів обстріляли позиції Збройних Сил України.

Напрямки

На Маріупольському напрямку. Центрами вогневого протистояння були Широкине та Водяне, захисників яких ворог обстрілював з артилерійських систем калібру 122 мм, зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Крім того, у Широкиному по морських піхотинцях бив танк та вели вогонь снайпери. З мінометів калібру 120 мм ворог обстрілював оборонців Гнутового, Павлополя, Лебединського та Талаківки. З озброєння БМП російсько-окупаційні підрозділи гатили в районі Новотроїцького. Поблизу Красногорівки та Марїнки противник активно застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети.

На Донецькому напрямку, де по українських воїнах противник застосував практично весь арсенал важкого озброєння. По захисниках Троїцького російсько-окупаційні війська гатили зі 152 мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також міномети калібру 120 мм ворог застосовував під Авдіївкою та Луганським. З 82 мм мінометів ворог бив по оборонцям Кам’янки, Верхньоторецького та Авдіївки. Танк обстрілював наших захисників у районі Кам’янки, а БМП – опорні пункти поблизу Верхньоторецького та Пісків. Активізація ворожих снайперів спостерігалась поблизу Троїцького.

На Луганському напрямкуз ПТРК ворог обстріляв захисників Новозванівки. По оборонцях Новоолександрівки, Катеринівки та Кримського вів вогонь з гранатометів. З РСЗВ «Град-П» російсько-окупаційні війська обстріляли вчора житлові квартали Авдіївки.

Втрати

За минулу добу троє українських воїнів загинули, вісьмох було поранено. Аби подавити вогневу активність ворога наші підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: