Відповідальний за Раду. Як виконує обіцянки глава фракції БПП Гринів

Читать на русском

Народний депутат Ігор Гринів заявив про відставку з посади голови фракції БПП.

Про це рішення він оголосив на раді фракції в четвер, 23 березня, пише «Слово і Діло».

Це рішення неостаточне і воно має бути затверджене на засіданні всієї парламентської фракції. Тільки після цього вирішуватиметься питання про обрання наступного керівника. Поки що питання про обрання нового лідера фракції не порушувалося.

Заступник Гриніва, народний депутат Сергій Березенко стверджує, що дискусії всередині фракції тривають, і зараз іще рано називати конкретні прізвища. Разом з тим, деякі парламентарі вважають, що Президент іще може вмовити Гриніва не йти з посади.

Згідно з результатами моніторингу «Слова і Діла», за більш ніж два роки депутатства глава фракції виконав і провалив приблизно однакову кількість обіцянок. Так, Гринів дав усього 15 обіцянок, з яких 3 встиг виконати і 4 провалив. Ще 8 його обіцянок на сьогодні перебувають у процесі виконання. Рівень його відповідальності – 20% – один із найнижчих у ВР.

До списку виконаних обіцянок Гриніва увійшли: запровадження публічного контролю за призначенням і діяльністю суддів, створення системи автономного функціонування суддів і сприяння створенню громадського телебачення.

Серед провалених обіцянок депутата: недотримання обіцянки щодо термінів подачі кандидатур нових членів ЦВК і невнесення поправок до законодавства про е-декларування доходів чиновників.

Втім експерти припускають, що Гринів продовжить активну роботу на посаді радника Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: