Експерт: Гринів на посаді радника Порошенка – сигнал про початок підготовки президентських виборів

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог
Олександр Палійполітичний експерт

Гринів був фігурою не конфліктною та влаштовував багатьох поза межами коаліції, тому й заміну шукатимуть у цьому ракурсі.

Про це у коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, оцінюючи інформацію про відставку Ігоря Гриніва з посади голови фракції БПП та намір сконцентруватися на роботі радника Президента.

«Відставка Гриніва, а точніше, важливо те, що він продовжить роботу на посаді радника Порошенка, це передусім може бути пов'язано з підготовкою до президентських виборів, але не позачергових, а чергових. Відомо, що саме у 2014 році Гринів очолював виборчий штаб Порошенка. Тому ці зміни цілком логічно вкладаються у такий варіант», – аналізує політолог.

Стосовно нових кандидатів, уточнив експерт, слід зрозуміти, якщо сьогодні називаються якісь прізвища, то вони зазвичай згасають.

Названі найвідповідальніші парламентські фракції«Слово і Діло» представляє інфографіку щодо відповідальності фракцій Верховної Ради 8-го скликання.

«Однозначно це має бути фігура, яка влаштовуватиме більшість у парламенті та поза його межами. Крім того, обиратимуть кандидатуру, яка користується авторитетом у політичних колах та не робитиме жодних різких рухів. Тим більше не потрібні персони, які страждають епатажем, як це було з Гончаренком. Саме сьогодні БПП потрібна консолідація, у президентській фракції це чудово розуміють», – припускає Яблонський.

У свою чергу, політичний експерт Олександр Палій вважає, що Гринів не зміг зберегти фракцію у повному складі, а його керівництво було занадто ліберальним.

«З боку Гриніва управління фракцією було дуже ліберальним і, напевно, це не зовсім відповідає тим вимогам та часу, який маємо сьогодні. Це занадто ліберальне керівництво, хоча загалом такі зміни – це нормальна практика», – підкреслив політолог.

«Слово і Діло» зафіксувало 15 обіцянок голови фракції БПП, більшість з яких мають статус «у процесі». При цьому лише у трьох випадках народний депутат дотримав слова. Рейтинг відповідальності політика доступний за посиланням.

Рейтинг парламентських фракцій щодо виконання обіцянок, за даними «Слова і Діла», у матеріалі «Названі найвідповідальніші парламентські фракції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: