Експерт: вибухи у Балаклії – величезний удар по обороноздатності України

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Ситуація не без участі російських спецслужб. Це дуже значна поразка українських військових.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор соціологічної служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, оцінюючи позицію прокуратури стосовно того, що причиною вибуху в Балаклії була диверсія.

«Дуже давно такого не було. Але ж три роки війни, найбільший склад боєприпасів і така розхлябаність. Це значний удар по українським військовим», – констатував відразу політолог.

При цьому, додав він, нам ще пощастило поки, тому що попередні склади, які вибухали, створювали загрозу й для місцевих жителів.

«Нам просто пощастило, що ці склади розташовані не на густонаселеній території», – додав він.

«Зрозуміло, що склад пов'язаний з обороною у зоні АТО. Сьогодні це перемога російських диверсантів і сепаратистів та величезний удар по обороноздатності України. Це говорить про неабияку недбалість у нашій обороні. Ворог домігся своєї мети. Зараз потрібно просто зробити висновки та покарати винних», - проаналізував Небоженко.

Степан Полторак: smart-аналіз завдань на посаді міністра оборониАналітики «Слово і Діло» оцінили всі обіцянки міністра оборони Степана Півторака за шести smart-критеріями.

На місце події у Балаклію вже вилетіла комісія Міноборони. Міністр оборони назвав пожежу на складах у Балаклії диверсією.

Нагадаємо, два роки тому Степан Полторак пообіцяв реформувати Міноборони та Генштаб на всіх рівнях. Усі його обіцянки доступні за посиланням.

Як чинний міністр оборони планує реформувати відомство та що встиг вже зробити, «Слово і Діло» з'ясувало у матеріалі «Степан Полторак. Smart-аналіз завдань на посаді міністра оборони».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: