Перезимували: з якими показниками Україна підходить до завершення опалювального сезону

Читать на русском

В опалювальний сезон 2016-2017 Україна увійшла з 14,7 млрд куб. м газу, що зберігалися в підземних сховищах. Станом на березень 2017-го в НАК «Нафтогаз» нарахували 8,2 млрд куб. м газу у сховища, при тому, що технологічний мінімум становить 5 млрд куб. м. Крім того, попри блокаду Донбасу, на складах теплових електростанцій та електроцентралей перебуває близько 1,8 млн тонн вугілля, з яких 800 тис. тонн – антрацитової групи, ще 1 млн тонн – газове вугілля групи «Г».

На початку опалювального сезону «Нафтогаз» отримав від Світового банку кредитні гарантії на купівлю газу в розмірі 500 млн дол. США, і саме цю суму за підсумками сезону НАК вдалося заощадити.

Субсидіями на оплату послуг з обігріву житла цьогоріч користувалися приблизно 7,7 млн домогосподарств, на це з Бюджету було виділено близько 5,7 млрд грн.

Цікаво, що напередодні опалювального сезону від політиків звучали часом діаметрально протилежні за змістом заяви про те, наскільки вдало Україна зможе його пройти. Які саме – читайте в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше «Слово і Дело» показало, яким чином можна мінімізувати втрати тепла за рахунок термомодернізації житла, а також як можна заощадити на споживанні комунальних послуг за допомогою лічильників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: