Нардеп Шинькович обіцяв боротися за зниження зарплати депутатам, але чомусь передумав

Читать на русском
Народний депутат Андрій Шинькович обіцяв ініціювати подання про внесення змін до питання зарплати для народних депутатів, позяк збільшення її розміру ганьбило законодавчий орган. Проте й через півроку обіцянка не виконана.
Андрій Шинькович

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Шинькович обіцяв ініціювати подання про внесення змін до питання зарплати народних депутатів.

Оприлюднену на сторінці депутата в Facebook обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало 22 жовтня 2016 року.

У повідомленні Шинькович красномовно описав благодійну діяльність та добрі справи, виконані ним для виборців на Хмельниччині, на які вын витрачав усі зароблені гроші. Тому, розмірковував нардеп, підвищена зарплата дозволить робити ще більше добра людям.

«З іншого боку, факт підвищення зарплати депутатам обурює, дискредитує законодавчий орган і ставить мене перед вибором, чи не варто ініціювати не лише прив'язку зарплатні нардепів до середньої зарплатні в країні, а й дострокові парламентські вибори. Які, звичайно, можуть стати фатальними для України, хтось очевидно й цим ганебним вчинком намагається знищити Україну. Водночас перебувати поруч з авантюристами з мандатом для мене дедалі важче», – писав Шинькович.

Однак уже за два дні, 24 жовтня, в парламентській залі він, в числі більшості депутатів, підтримав проект постанови «Про висновки та пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет України на 2017 рік», де, зокрема, йдеться й про збільшення посадових окладів нардепів уже з 1 листопада 2016 року.

Очевидно, Шинькович спокусився на 25 мінімальних зарплат на місяць. Як заступнику голови комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства йому також передбачена надбавка.

Станом на 9 березня 2017 року Андрій Шинькович жодних обіцяних змін не ініціював. Що не завадило йому в лютому цього ж року задекларувати три квартири, три недешевих іномарки, півмільйона доларів і майже 256 тисяч гривень готівкою.

Загалом депутат дав 26 обіцянок, 10 з яких виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: