Екоінспекції реформують за прикладом патрульної поліції – Семерак

Читать на русском
Концепція реформування Державної екологічної інспекції вже пройшла громадське обговорення і в даний час узгоджується з іншими органами влади.

Є домовленість з американською командою, яка готувала реформу патрульної поліції і готова працювати з Мінекології.

Про це в ефірі Эспрессо.TV розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає «Слово і Діло».

Семерак виступив за ліквідацію екоінспекціїМіністр екології України Остап Семерак заявив, що екологічну інспекцію потрібно ліквідувати.

«Рішення, яке я ініціюю, це не тільки звільнення керівництва Держекоінспекції, а й ліквідації її як такої. На виконання тих природоохоронних функцій, які повинна виконувати держава, треба створювати новий орган. Це повинна бути інституція моніторингу і контролю. Приблизна назва — Державна природоохоронна служба. До цієї служби треба залучати нових людей. Я проти того, щоб старі інспектори через переатестації переходили працювати в нову природоохоронну службу», - сказав Семерак.

За його словами, в Державній екологічній інспекції був високий рівень корумпованості. Наприклад, в Одеській області були випадки, коли інспектори користувалися плавучими лабораторіями, які були більше схожі на яхти класу люкс.

«У мене є домовленості з американською командою, яка готувала реформу патрульної поліції. Вони готові з нами працювати. Інспектори повинні бути новими людьми з іншою мотивацією. Ми можемо знайти 2,5 тисячі чоловік, які будуть працювати в цій службі», - додав міністр.

Нагадаємо, що 22 лютого Кабінет міністрів України звільнив Андрія Заїку з посади голови Державної екологічної інспекції України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: