Сьогодні ЄС остаточно затвердить безвізовий режим для Грузії

Читать на русском
У понеділок Євросоюз остаточно затвердить рішення про скасування візових вимог для громадян Грузії, яке набуде чинності до кінця березня.

У понеділок Євросоюз остаточно затвердить рішення про скасування візових вимог для громадян Грузії, яке набуде чинності до кінця березня.

Це питання включене до порядку денного засідання Ради ЄС, пише «Укрінформ», повідомляє «Слово і Діло».

Одночасно з рішенням щодо Грузії міністри країн-членів ЄС також схвалять новий механізм призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн. Ці питання будуть затверджені без обговорення.

Європарламент схвалив безвізовий режим для ГрузіїЄвропарламент ухвалив законодавчу резолюцію про внесення Грузії до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей до країн-членів ЄС та Шенгенської зони.

Далі, за процедурою, законодавчий акт про перенесення Грузії до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей до країн-членів ЄС, буде опублікований та набуде чинності через двадцять днів. Як прогнозується, грузинські громадяни зможуть подорожувати до ЄС без віз вже з кінця березня.

Відносно України, як очікується, процес візової лібералізації має продовжитися 28 лютого, коли Рада ЄС, Європарламент та Єврокомісія розпочнуть тристоронні переговори про проект законодавчого акту щодо скасування візових вимог для українців. Після подальшого голосування у Європарламенті та затвердження Радою ЄС безвізовий режим для України може набути чинності за кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: