Експерт: Мінські угоди для Путіна – не більш ніж клаптик паперу, який при бажанні можна спалити

Читать на русском
Міжнародний експерт розповіла про перспективи реалізації Мінських угод і припустила, від чого залежить розвиток ситуації на Донбасі.

Член ради з міжнародних відносин аналітичного центру Carnegie Europe Джанні Ріотта переконана, що буде далі з Мінськими угодами можуть знати тільки в Кремлі, а діяти РФ буде в залежності від змін зовнішньополітичної кон'юнктури.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Новое Время.

«Тільки російський президент знає, чи будуть втілені Мінські угоди. Україна для нього – як тактична гумка: захотів – натягнув, передумав – відпустив. За необхідності можна спрямувати її в будь-який бік – лише б це відповідало його цілям. Конфлікт на сході України – як термостат його політичної волі; хоче – робить гаряче або, навпаки, холодніше», - переконана експерт.

Мінські угоди для президента РФ – не більш ніж клаптик паперу, який при бажанні можна спалити.

При цьому, на її переконання, вкрай малоймовірно, що американський Президент зможе знайти спільну мову з Путіним.

«Широко поширена думка, ніби Путін і Трамп стануть друзями. Але перший другому не довіряє. Російський лідер знає, що його американський колега непередбачуваний, примхливий і заводиться від усього, що бачить по кабельному телебаченню. Як офіцер КДБ, підкований в техніках дезінформації, Путін буде використовувати тонкошкірого Трампа», - вважає Ріотта.

Чи зуміє він залякати американського президента, або той буде дотримуватися жорсткої лінії щодо Росії? Буде Ангела Меркель при владі, чи інший кандидат? Які результати виборів будуть у Франції? У Путіна не має стратегії, але він майстер тактики й діяти буде за обставинами.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«У Заходу, тим часом, ані стратегічних планів, ані тактичної хитрості. Путін вважає, що світ повинен перейти до «постзахідного порядку», як сказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час Мюнхенської конференції з безпеки. Для Путіна Україна – це не поле бою, а зброя, яку можна використовувати за необхідності», - вважає міжнародний експерт.

Як відомо, за підсумками Мюнхенській конференції було заявлено, що заміну Мінському формату ніхто шукати не буде.

Нагадаємо, два роки тому Президент України Петро Порошенко заявив, що Мінські домовленості – мирний план, який обов'язково буде виконаний. Також два роки тому Глава держави запевняв, що «Мінськ» не буде продовжений до 2016 року, але не дотримав слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: