Хто з українських політиків відвідав інавгурацію Трампа

Читать на русском

Минулої п'ятниці, 20 січня, Дональд Трамп офіційно очолив Білий дім. Вперше за останні 8 років головне крісло найвпливовішої країни світу отримав республіканець, а до всього – ще й один із найвідоміших у світі бізнесменів. Подружитися з Трампом і раніше було метою багатьох представників українського бомонду, а тепер і поготів. Хто ж із наших політиків своїми очима побачив «коронацію» нового президента США?

Насправді, непідтверджених даних про кількість і склад «українського десанту» на інавгурації Трампа досить багато: комусь п'ятничний візит до Вашинтона приписали помилково, а хтось, може, й був там, але ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію з тих чи інших причин не видається можливим.

На цю мить «Слову і Ділу» достеменно відомо про таких відомих вітчизняних політиків, як депутати від «Опозиційного блоку» Сергій Ківалов, Сергій Льовочкін, Вадим Новинський та Олександр Вілкул. Відзначилися на інавгурації Трампа позафракційний Борислав Береза, нардеп від БПП Оксана Білозір і «радикал» Андрій Артеменко. Здивування викликав візит на Капітолійські пагорби двох «колишніх» – колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна та колишнього голови Служби зовнішньої розвідки Миколи Маломужа. Ще один «колишній» – екс-президент Грузії, він же екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі – у Вашингтоні частий гість і особисто знайомий із Трампом, тож його поява в списку гостей не здивувала.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розповіло читачам про найцікавіші подробиці церемонії передачі влади новому американському президенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: