Росія визнала, що неспроможна вирішити газове питання з Україною

Читать на русском
Природний газ, який купують українські контрагенти в країнах ЄС, має російське походження.

Юридичних можливостей зупинити реверс російського газу з Європи в Україну не існує, оскільки можливість використання газопроводів в реверсному режимі передбачена європейським законодавством.

Про це повідомив очільник Міненерго РФ Олександр Новак в інтерв'ю «Інтерфаксу», передає «Слово і Діло».

«Вплинути юридично на цей процес ми не можемо, оскільки можливість використання газопроводів у реверсному режимі передбачена європейським законодавством», – підкреслив міністр.

За його словами, газ, який купують українські контрагенти в ЄС, має російське походження.

Європа не хоче витрачати гроші на нові газопроводи з РосіїЄврокомісія відстоює на переговорах із Росією ідею зберегти транзит газу через територію України, незважаючи на титанічні зусилля російської сторони просунути свої газопровідні проекти в обхід країн Центрально-Східної Європи.

«Всім зрозуміло, що йдеться про штучний реверс: газ приходить в Україну не з Австрії та Словаччини, а з газорозподільної станції Вельке-Капушани на словацько-українському кордоні, через яку йде транзит російського газу в Європу», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, на відміну від «Північного потоку», ГТС України здатна задовольнити як сезонне, так і короткострокове підвищення попиту на російський газ.

За десять років «Газпром» вдвічі скоротив поставки газу в напрямку України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: