У Мінінформполітики немає ресурсів для боротьби з російською пропагандою

Читать на русском
Державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, що у Міністерства немає ресурсів для боротьби з російською пропагандою.
Артем Біденко

У Міністерства інформаційної політики немає ресурсів для боротьби з російською пропагандою.

Про це в ефірі телеканалу «112-Україна» заявив державний секретар Міністерства Артем Біденко, повідомляє «Слово і Діло».

«У держави, тим більше у нашого міністерства, немає достатньо ресурсів для того, щоб швидко знайти такий фейк. Немає фахівців, які скажуть, що: «Ось, за цими ознаками ми бачимо, що знімали щось хибне». Тому вся надія на те, що максимально швидко громадські організації зможуть знайти такі речі. А роль нашого Міністерства – залучити всі ресурси, щоб оприлюднити цю інформацію, щоб оприлюднити її на офіційних ЗМІ, щоб надати її нашим західним партнерам, продемонструвати саме ті ознаки фейковості, які будуть знайдені експертами», – розповів Біденко.

Держсекретарі міністерств у середньому отримують 40 тисяч гривень – БондаренкоСередня зарплата державних секретарів міністерств становить близько 40 тисяч гривень на місяць. Про це розповів держсекретар Кабміну Володимир Бондаренко.

За словами держсекретаря Міністерства інформполітики, дуже складно моніторити наявність українських каналів на окупованій території, але деякі дані все-таки вдається дістати.

«Це досить складно сказати, тому що моніторинг не проводиться офіційними публічними методами, а ті люди, які там знаходяться і можуть це моніторити, вони не завжди в доступі. Є інформація, що ловиться ряд телеканалів в Донецьку, наприклад, «5 канал», навіть був один ефір, на який мене запрошували і який дійсно бачили люди в Донецьку, тому що його мета була саме висловити їм підтримку. А якийсь постійний моніторинг неможливий в принципі, тому що це непідконтрольна територія, там терористи», – сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у США на інформаційну війну з Росією виділили 160 мільйонів доларів, а у Чехії з 1 січня запрацював центр із боротьби з російською пропагандою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: