Юрій Стець: smart-аналіз завдань на посаді міністра інформаційної політики

Читать на русском

Юрій Стець продовжує очолювати наймолодше з міністерств українського уряду – Міністерство інформаційної політики: після заяви про відставку, вчора, 4 лютого, він заявив, що відкликає свою заяву й планує залишитися на посаді очільника Мінінформполітики, щоправда, за однієї умови – якщо влада буде прозорою.

«Я публічно оголошую про те, що відкликаю заяву про відставку, але чітко хочу дати зрозуміти органам влади те, що виключно діалог із суспільством може надати нам можливість врятувати соборність України», – сказав Стець.

Власне, налагодження такого діалогу і є основною метою діяльності підконтрольного Стецю відомства. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, наскільки ефективною була робота міністра та його команди протягом минулого року. Аналітики проекту зібрали всі обіцянки Юрія Стеця та вивчили їх із точки зору smart-критеріїв, а саме – конкретності, якісної та кількісною вимірюваності, досяжності, актуальності та визначеності в часі. Словом, за всіма тими параметрами, які відрізняють популістську заяву від реального завдання.

Середній показник ефективності обіцянок Стеця виявився не надто високим – лише 3,7 бала з 5. Найбільшого прогресу міністр інформполітики досяг у питанні формування ефективного кадрового складу відомства, найменшого – у сфері державного управління сферою та, власне, самої інформаційної політики країни. Останню аналітики оцінили лише у 3,3 бала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: