Зруйнована Авдіївка: коли місто зможуть повернути до нормального життя?

Читать на русском
Володимир Саприкінексперт у сфері енергетики
Сергій Дяченкоенергетичний експерт

Наразі майбутнє життя в регіоні залежить від того, чи припиняться обстріли.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, аналізуючи наслідки штурму Авдіївки та гуманітарну ситуацію в регіоні.

«Коксові батереї потребують особливого підходу й умить зупинитися вони не можуть. Зараз є можливість використовувати вугілля та коксовий газ для того, щоб уникнути катастрофи, поступово гасити печі, якщо перспектива відновлення енергопостачання не з'явиться», – розповів Саприкін.

Ситуація на межі, але якщо обстріли в Авдіївці не припиняться, то це може стати катастрофою регіонального рівня.

«Матеріали, бригади, ресурси на ремонт пошкодження є, але питання в тому, що навіть після припинення обстрілів знадобиться багато часу на відновлення. Не виключено, що воду зливали, та й поки невідомі справжні масштаби пошкоджень. На повне відновлення може піти близько тижня», – пояснив експерт.

За його словами, якщо коксохім відновити не вдасться, враховуючи погодні умови, іншого виходу, крім евакуації, не буде, але це крайня міра.

Бої в Авдіївці: в разі наступу у відповідь Україна ризикує залишитися сам на сам із РосієюПолітолог оцінив атаку в зоні АТО та розповів, чому заморожування ситуації зараз є найімовірнішим та найбільш оптимальним варіантом для України.

Експерт з енергетичних програм Сергій Дяченко також переконаний, що в разі подальшої ескалації питання екологічної кризи постане гостро.

«Поки що повернути Авдіївку до нормального життя можна. Головна проблема в тому, що сьогодні не мають можливості працювати ремонтні бригади через обстріли», – наголосив Дяченко.

Як відомо, з 29 січня в районі Авдіївки та в промзоні йшли запеклі бої. Коксохімічний завод зупинив роботу, пошкоджено комунікації, немає електроенергії, газу, води та опалення, майже не працює мобільний зв'язок, оголошено надзвичайний стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: