Бої в Авдіївці: в разі наступу у відповідь Україна ризикує залишитися сам на сам із Росією

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Насправді, вже всім зрозуміло, що коли відбуваються якісь міжнародні переговори – чи Президент здійснює візит, чи делегація – обов'язково відбувається загострення на фронті.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи атаку в зоні АТО та екстренні переговори для протистояння російській агресії.

«Малоймовірно, що розмова Путіна з Трампом вплинула на ситуацію. Переговори мали більш поверховий та ознайомчий характер, а за 40 хвилин вирішити та обговорити всі питання неможливо. Тим більше, в переговорах між РФ та США тема Донбасу чи України не була першочерговою», – вважає експерт.

Наразі, на його думку, якщо після цих подій Україна «зламає» Мінські домовленості й піде в наступ, то ми вже навряд чи зможемо сподіватися на допомогу Заходу.

«В результаті ми залишимося сам на сам із ворогом. Це означатиме початок бойових дій, щоб одразу капітулювати», – наголосив політолог.

Дійсно, підкреслив експерт, зараз є занепокоєння, що відбувається заморожування конфлікту, але на сьогодні немає іншого варіанту.

Вічних конфліктів не буває. Конфлікт на Донбасі колись буде вирішений, але головне завдання на сьогодні – зупинити безглузду загибель людей.

Щодо США, то, як пояснив експерт, для них питання України не є пріоритетним, а для Трампа на сьогодні одним із найважливіших питань все-таки буде нормалізація відносин із Росією.

«Принаймні в його світобудові немає місця конфлікту США з Росією заради України», – наголосив Кость Бондаренко.

Нагадаємо, бої під Авдіївкою тривають третю добу поспіль. Повідомляється, що місто ризикує опинитися на межі гуманітарної катастрофи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: