Правозахисники заявляють про погіршення стану свободи слова в світі

Читать на русском
Правозахисна організація Freedom House заявляє про погіршення стану свободи слова в світі.

Міжнародна правозахисна організація Freedom House заявляє про погіршення стану свободи слова в світі за 2016 рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Популістські і націоналістичні сили здійснили значний прорив в демократичних державах в 2016 році, в той час як авторитарні сили потурали грубим актам агресії», - йдеться в прес-релізі міжнародної правозахисної організації Freedom House.

За даними правозахисників, серед 195 країн, які брали участь в оцінці, 87 країн (45%) були відзначені як «вільні», 59 країн (30%) - «частково вільні», а 49 країн (25%) - «не вільні».

У 2016 році в світі загинули 74 журналістиЦього року в усьому світі загинули 74 журналісти в зв'язку з роботою. Про це йдеться в щорічному звіті міжнародної правозахисної організації Репортери без кордонів.

У той же час 67 країн показали зниження політичних прав і громадянських свобод в 2016 році, і тільки в 36 країнах зафіксовано досягнення.

«Ми бачимо лідерів і нації, які переслідують свої власні вузькі інтереси без значущих обмежень і незважаючи на загальні досягнення від світового миру і свободи», - зазначив один з авторів доповіді Арч Паддінгтон.

У доповіді наголошується, що рівень свободи в світі продовжує падати одинадцятий рік поспіль, починаючи з 2006 року.

Серед причин, які вплинули на нинішнє зниження свободи в світі, автори відзначили вихід Британії з ЄС, ряд антидемократичних дій нового уряду в Польщі, досягнення націоналістичних ксенофобських партій в Європі і перемогу на виборах президента в США Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович засудила порушення свободи слова на окупованих територіях України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: