Війська Сенегалу увійшли на територію Гамбії

Читать на русском
Збройні сили Сенегалу увійшли на територію Гамбії для забезпечення передачі влади обраному президенту.
Адама Берроу

Збройні сили Сенегалу увійшли на територію Гамбії для забезпечення передачі влади обраному президенту. Сам новообраний президент Гамбії Адама Берроу провів інавгурацію в Сенегалі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Такий крок зроблено на тлі одностайного рішення Ради Безпеки ООН підтримати інтервенцію Сенегалу в Гамбію. У резолюції засуджується небажання чинного глави держави Ях'ї Джамме покинути свій пост.

За документ проголосували всі 15 держав - членів Ради безпеки. Разом з Сенегалом свої війська до Гамбії відправить і Нігерія. Раніше стало відомо, що вона вже виділила на операцію кілька своїх літаків і як мінімум один військовий корабель.

Адама Берроу, який виграв президентські вибори в Гамбії, приніс присягу незважаючи на те, що його попередник Ях'я Джамме відмовився покинути свій пост і вважає себе легітимним президентом.

У своїй промові Берроу заявив, що наполягає на законності свого обрання президентом. Він закликав Економічне співтовариство країн Західної Африки (ЕКОВАС) і ООН підтримати вибір, зроблений громадянами його країни.

Крім того, Берроу закликав гамбійських військовослужбовців не залишати казарми в разі вторгнення в країну сенегальських військових, готових силою змусити Джамме покинути пост. Всіх гамбійських військових, які стануть на захист Джамме, новий президент пообіцяв визнати бунтівниками.

Нагадаємо, раніше президент Гамбії Ях'я Джамме, який правив країною 22 роки, програв перші президентські вибори. Однак, він не погодився з таким станом справ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: