Експерт пояснив, чому візит Байдена в Україну може підірвати відносини з адміністрацією Трампа

Читать на русском
Андрій Мішиндиректор Київського інституту мирних досліджень

З огляду на те, як зустрічали Байдена, це був не державний, не урядовий, а приватний, майже робочий візит.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, оцінюючи візит віце-прем'єра США Джо Байдена в Україну.

«Всіх цікавить нова адміністрація та її дії щодо України. Байден приїжджав «консервувати» ті проекти, які не будуть підтримані новою адміністрацією. Фактично, адміністрація Порошенка вже вступила в приховану конфронтацію з новою адміністрацією в США», – припустив Мішин.

З іншого боку, зазначив він, будь-який керівник проекту, коли вже обрано нового, має закрити всі свої проекти, які він не може передати.

«Значить, проекти, які вела група Байдена в Україні мають проблеми та не можуть бути підтримані новою адміністрацією в США», – уточнив він.

Візит Байдена в Україну був дуже проблематичним і викликає набагато більше запитань, аніж відповідей.

При цьому, на його думку, важливо врахувати те, як приймали Байдена.

«Всі візити між країнами визначаються за рівнями. Грубо кажучи, якщо зустрічають жінки з хустками та хлібом, як у цій ситуації, то це показник того, що візит близький до приватного. Тобто на шляху в Давос, як це буде подано в США, він відвідав Україну. Але те, як його приймали, звичайно, викличе запитання в новопризначених чиновників у США. Тим більше, що Трамп попросив частину послів піти самим до інавгурації», – проаналізував ситуацію Андрій Мішин.

Раніше в Республіканській партії назвали першочергові кроки Дональда Трампа на посаді президента. Тим часом у Кремлі анонсували зустріч Трампа з Путіним після інавгурації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: