У КМДА назвали причину диму в Києві

Читать на русском
У КМДА повідомили, що дим у столиці утворився не в результаті пожеж або спалювання сміття, а погодного явища.

Дим у столиці утворився не в результаті пожеж або спалювання сміття, а погодного явища.

Про це «Українській правді» повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, пише «Слово і Діло».

«Остання інформація, яку ми маємо, СЕС каже, що це погодне явище, ДСНС не підтверджує пожеж у місті чи на прилеглих територіях, жодних загорянь на сміттєвих полігонах немає. За інформацією санстанції та Укргідрометцентру, це погодні умови, коли всі дими та викиди не піднімаються вгору, а накопичуються в приземному шарі атмосфери», – розповів представник КМДА.

Причиною цього він назвав різного роду котли та опалювальні установки й каміни, які нині використовують кияни.

«Всі ці прилади, що мають викиди в атмосферу, все це накопичується в приземному шарі, й ми маємо таке задимлення», – пояснив Ткачук.

Він додав, що за станом повітря слідкує Держпродспоживслужба.

«Вони організували контрольні точки замірювання повітря, але жодних перевищень за чадними газами поки не виявлено. За температури -6 жодних погіршень щодо повітря СЕС не знаходить», – підсумував чиновник.

В Україні сьогодні без опадів, температура до -7Згідно з прогнозом Гідрометцентру, 17 січня, в Україні опади не очікуються, температура вдень від +4 до -7.

На цьому ж наголосив і керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан. Він відзначив, що так звана метеорологічна димка вже стає звичним явищем для столиці.

«Цей смог – метеорологічна димка. Ми вже такі явища спостерігали раніше», – розповів він.

Причиною смогу він також назвав міські й індивідуальні котельні та авто.

Як відомо, ввечері 16 січня Київ накрило димом, містяни припускають, що це якось пов’язано зі сміттєспалювальним заводом. У соцмережах кияни підтверджують наявність диму та неприємного запаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: