Прогноз на 2017 рік: жити стане важче, жити стане веселіше

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Ми не знаємо, що українська влада на чолі з Президентом не може зробити для країни, а що – не хоче. Але ми зрозуміли за ці два роки, що будь-яка успішна реформа в Україні загрожує стійкості нашої влади.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор служби «Український барометр» Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«В Україні існує колосальний розрив між владою та суспільством, який вже ніхто в країні не хоче скорочувати. Влада не чує та не бачить українське суспільство. Більше того, якщо «нагорі» відбулося зрощення влади, мафії та корумпованого бізнесу, то «внизу» українського суспільства панують розбрат, апатія та хитання», – розмірковує експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в найближчі чотири роки в Україні не буде позачергових виборівСказано 21 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Політолог переконаний у необхідності термінових реформ та мобілізації українського суспільства, але проблема в тому, що влада всіляко заморожує та дискредитує будь-які реформи.

«Невідомо, як довго це може тривати й чим усе закінчиться для України й влади», – додав він.

Стає зрозуміло, що в період 2014-2016 років ми проскочили історичне перехрестя, коли Україна могла вибирати майбутнє на користь «вітрини Заходу» з розвиненою економікою та демократичними інститутами влади, вільними від олігархів і корупції.

«Така успішна Україна мала ефективно конкурувати з путінською Росією, що падає», – зазначив Небоженко.

«Після Майдану та двох років безуспішних спроб навести лад в країні, запустити реформи ми вже не можемо розраховувати на масовану західну економічну допомогу (на кшталт плану Маршалла) й змушені задовольнятися моделлю «військово-поліцейської прифронтової держави» часів Південної Кореї 50-80-х років. Тим більше, що міжнародна ситуація змінилася не на користь України. Тепер Захід буде використовувати Україну лише як передовий форпост європейської безпеки проти агресивної й нестабільної РФ», – пояснює політолог.

У 2016 році Петро Порошенко виконав кожну п'яту свою обіцянкуУ 2016 році український Глава держави Петро Порошенко виконав 22% обіцянок. Зокрема, збільшив контрактну складову ЗСУ.

Безпека Європи замість демократії та добробуту України визначатиме масштаби військово-політичної та фінансової допомоги Заходу.

«Така міжнародна роль України перш за все вимагатиме зміни збанкрутілої політичної верхівки української влади. Тож у 2017 році важко буде не лише українському народу, але й тим, хто ним керує та збагачується», – оцінив ситуацію Віктор Небоженко.

Нагадаємо, два роки тому Президент Петро Порошенко пообіцяв, що період нескінченних виборів завершений, і запевнив, що в найближчі 4 роки в Україні не буде виборів.

За підсумками 2016 року Глава держави виконав кожну п'яту свою обіцянку. Детальніше ознайомитися з рівнем відповідальності Петра Порошенка можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: