Україна може розраховувати на повернення як мінімум половини латвійських активів Януковича – ГПУ

Читать на русском
Україна може розраховувати на повернення як мінімум 50 відсотків активів Януковича з Латвії. Перші вироки в кримінальних процесах можуть призвести до повернення грошей уже до кінця року.

Заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що українська сторона може розраховувати на повернення як мінімум половини активів екс-президента Віктора Януковича з Латвії.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін, передає «Слово і Діло».

За його словами, загальний термін повернення активів може скласти 5-10 років.

Швейцарія на рік продовжила арешт рахунків ЯнуковичаШвейцарія продовжила на рік арешт рахунків екс-президента України Віктора Януковича. Також продовжено арешт рахунків колишніх президентів Тунісу та Єгипту.

«Безумовно, ми не встигаємо повернути ці гроші до кінця року. Це означає, що наступного року ми вже маємо домовлятися з латвійською стороною про те, щоб вони закладали до проекту закону, свого Бюджет, щоб вкласти ці витрати, повернення цих грошей або принаймні їх частини в Україну. Я думаю, що ми можемо розраховувати на 50% зазначеної суми», – зазначив Єнін.

Суд у Латвії конфіскував 50 млн євро на користь своєї країни в справі крадіжки з Держбюджету України та легалізації коштів через латвійські банки. Зазначена сума збігається з тією, що інкримінується українською прокуратурою Сергію Арбузову. В Латвії заявили, що Україна зможе повернути ці кошти, якщо доведе їх українське походження й те, що вони були отримані злочинним шляхом.

Президент України Петро Порошенко звернувся до президента Латвії Раймондса Вейоніса з проханням сприяти поверненню в Україну конфіскованих коштів.

Раніше повідомлялося, що колишній президент України Віктор Янукович спростовує наявність рахунків у швейцарських банках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: