Україна не буде скасовувати «чорні списки» російських артистів на час «Євробачення» – Кириленко

Читать на русском
Українська влада не буде скасовувати чорні списки російських діячів культури на час проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення в 2017 році.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що Україна не буде скасовувати дію «чорних списків» діячів культури з РФ на час проведення конкурсу «Євробачення».

Про це віце-прем'єр сказав у ефірі «Українського радіо», передає «Слово і Діло».

«Зараз ось із Росії запустили чергову «качку», причому не через російські, а європейські ЗМІ із сумнівною репутацією, що, мовляв, на час «Євробачення» будуть скасовані так звані «чорні списки» й сюди поїде вся ця російська попса, яка буде тут співати й розповідати нам, що ніякої України немає, а Крим – споконвічна Росія. Це неправда», – сказав Кириленко.

Він підкреслив, що мотивом для виключення діяча культури з «чорного списку» є визнання ним територіальної цілісності України та агресії РФ.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що організатор «Євробачення» Європейський мовний союз звернувся до України з вимогою скасування заборони на в'їзд окремим росіянам для участі в конкурсі. В Міністерстві інформаційної політики України цю інформацію спростували.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон, завдяки якому спрощується процедура закупівлі товарів і послуг для проведення «Євробачення-2017».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: