Мінекології розробило стратегію поводження з відходами

Читать на русском
Розроблена стратегія погоджує національну політику та побудову плану відповідно до європейських принципів.

Міністерство екології та природних ресурсів представило проект стратегії поводження з відходами, що стане основою для розробки регуляторної бази в цій сфері.

Про це повідомив заступник голови Мінекології з питань євроінтеграції Микола Кузьо під час засідання робочої групи з розробки цього документа, передає «Слово і Діло».

«Метою стратегії є узгодження національної політики та побудова плану, що дозволить привести галузь у відповідність до європейських принципів», – розповів чиновник.

За його словами, стратегія охоплює наступні види відходів:

  • тверді побутові;
  • будівельні;
  • небезпечні;
  • промислові;
  • відходи сільського господарства;
  • електричні;
  • великогабаритні.

Проект стратегії буде найближчим часом доопрацьовуватися з урахуванням думки громадськості, а потім документ буде винесений на затвердження до Кабінету міністрів і Верховної Ради. Після ухвалення стратегії має бути розроблений рамковий законопроект про поводження з відходами.

В розробці цієї стратегії взяв участь Європейський банк регіонального розвитку (ЄБРР). Асоційований директор департаменту енергоефективності ЄБРР Сергій Масличенко розповів, що стратегія стосується в тому числі й роботи із запобігання збільшенню кількості відходів. Крім того, стратегія концентрується на повторному використанні відходів, переробці, спалюванні та в останню чергу на вивезенні відходів на звалища.

Нагадаємо, що обсяг українського ринку утилізації та переробки небезпечних відходів може досягати 10 мільярдів гривень.

Раніше в Мінекології назвали регіони з найвищим рівнем забруднення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: