Водії львівських сміттєвозів звозять відходи в Полтавську область

Читать на русском
Сміття зі Львова нелегально вивозять з скидають в Полтавській області - повідомляють в Національній поліції.

У Національній поліції повідомляють, що сміття зі Львова нелегально вивозять фурами і скидають в Полтавській області. Чотири машини зі львівським сміттям вивантажили його на території закинутої ферми в Полтавській області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

У поліції повідомляють, що про факт незаконного вивантаження відходів минулого тижня заявив голова Коржаневского сільської ради.

«Для з'ясування всіх обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група. Під час перевірки було встановлено, що вночі протягом двох днів, чотири вантажівки вивантажили сміття на пустирі, де раніше була розташована ферма. З місця події також вилучили чеки з магазинів і конверти з поштовими адресами, які вказували на адреси міста Львова », - зазначають поліцейські.

Мінекології провело перевірки ринку утилізації небезпечних відходівОбсяг українського ринку утилізації та переробки небезпечних відходів сягає близько 10 мільярдів гривень.

Відзначається, що в той же день правоохоронці наздогнали один вантажівка марки DAF в місті Лохвиця Полтавської області, в ході огляду якого виявили залишки твердих побутових відходів.

«Водій машини - 57-річний житель Львова. Чоловік зізнався, що він дійсно вивантажив сміття на зазначеному місці. Каже, виконував розпорядження керівництва, хоча і добре усвідомлював, що це незаконно », - додали в Нацполіціі.

Тепер водій затриманий, а правоохоронці продовжують встановлювати інших осіб, причетних до цього злочину.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель) та розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, в жовтні комунальники виявили звалище сміття, ймовірно, зі Львова на полігоні поблизу селища Решетилівка Полтавської області. У той же час 12 фур сміття з Львівської області бачили в райцентрі Погребище Вінницької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: