Рівень підтримки української влади: як втрачали довіру Президент і прем’єри

Читать на русском

Одразу після завершення Революції Гідності більшість політиків, що нині перебувають при владі чи стояли біля керма країни до недавнього часу, мали надзвичайно високу підтримку населення. Нинішнього Президента Петра Порошенка в березні 2014 року підтримували 42% українців, до квітня завдяки активній виборчій кампанії цей показник зріс до 47%, а у вересні – сягнув 55%.

Нині кількість тих, хто підтримує дії чинного Президента, становить, за даними соціологів, 20%. Натомість число тих, кому робота Глави держави не подобається, сягнуло вже 74%, і це другий показник в історії досліджень популярності Петра Порошенка за час його перебування на президентській посаді. Гірше до нього ставилися лише в лютому 2016 року, коли кількість невдоволених склала 75%.

Лише 13% українців підтримують дії чинного прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Втім, його рейтинг ніколи й не був надто високим: за даними соціологічної групи «Рейтинг», у червні 2016 року його підтримували лише 20% респондентів.

Його попередник Арсеній Яценюк розпочинав свій прем’єрський шлях із набагато кращих позицій, проте з високих 46% рейтингу в березні 2014-го політик-«камікадзе» скотився до 7% у лютому 2016-го.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» підрахувало доходи та видатки політичних партій і визначило найбільш марнотратних із них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: