Народжені революцією: ким були й ким стали «обличчя Євромайдану»

Читать на русском

Сьогодні Київ та вся Україна відзначає третю річницю Революції Гідності. Цього дня на Майдані згадуватимуть перемоги й поразки, радість і біль подій трирічної давнини. А ще – пригадуватимуть тих, хто цю революцію очолював, ставши її обличчями. Ймовірно, що багато хто з них сьогодні вийде на сцену Майдану Незалежності, щоб розповісти, чого вдалося досягти за той час, що минув. На жаль, у соціально-економічній площині похизуватися поки особливо нічим, проте якщо поглянути на особисту політичну кар’єру багатьох із них, то можна зробити висновок, що в цьому вони виявилися значно успішнішими, ніж у реалізації обіцяного під час Євомайдану.

Так, наприклад, добре відомий сотник Євромайдану Володимир Парасюк до осені 2013 року був студентом ЛНУ ім. Івана Франка, а нині він – народний депутат України. Ще один делегований народом у парламентарі козак четвертої сотні Майдану – Михайло Гаврилюк, який до цього був простим фермером. Депутатами-вихідцями з Євромайдану є й ціла низка журналістів: це і Мустафа Найєм, і Тетяна Чорновол, і Ігор Луценко, і багато інших. Серед бізнесменів, чия політична кар’єра пішла вгору після Революції Гідності, крім Петра Порошенка, варто відзначити ще, наприклад, лідера «Автомайдану», а пізніше – міністра молоді та спорту України Дмитра Булатова.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Дізнатись, як кожен із названих народних депутатів виконує свої обіцянки, можна на нашому сайті за посиланням.

Нагадаємо, в п’ятницю під час організованого «Словом і Ділом» круглого столу Володимир Парасюк зізнався, що за свою недовгу депутатську кар’єру став фігурантом 10 кримінальних справ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: