Україна у світових рейтингах: прогрес у податковій системі та погіршення інвестиційного клімату

Читать на русском

Протягом останнього року Україна продемонструвала прогрес у низці соціально-економічних показників. Що стосується економіки й ведення бізнесу, то тут ідеться, зокрема, про рейтинг за легкістю сплати податків, у якому наша країна додала 23 позиції й вийшла на 84 місце у світі, та глобальний індекс інновацій, де підвищення на 8 позицій забезпечило нам 56 місце.

Також непогані показники Україна демонструє в питанні сприйняття корупції (щоправда, тут ідеться про зміни порівняно з 2014 роком): 12 позицій вгору і 130 місце. Звісно, є куди рости, але й це вже непогано. Крім того, помітні успіхи наша країна демонструє в питаннях свободи слова (+22 сходинки в рейтингу) та забезпечення політичних і громадських свобод (+13 пунктів).

Разом з тим, неприємну статистику показують дослідження в галузі інвестиційного клімату: привабливість капіталовкладень в Україну опинилася на 130 місці у світі, за рік опустивши нашу країну в цьому рейтингу на 41 сходинку.

Мінус 37 позицій у нас і за індексом процвітання: нині ми на 107 місці. Природно, що падіння цього показника потягнуло за собою і зниження індексу щастя населення (на 12 пунктів, до 123 місця у світі).

Нагадаємо, наприкінці жовтня Президент Петро Порошенко заявив, що в оновленому рейтингу сприятливості умов ведення бізнесу Doing Business, складаному Світовим Банком, Україна підніметься на 80 сходинку – і його прогноз збувся.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: