Експерт: якщо не реформувати МВС, «нова Врадіївка» та смертельні трагедії стануть реальним сценарієм

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Міністерство внутрішніх справ – головний базис старої системи, яка руйнується на наших очах.

Про це в Facebook написав політичний аналітик Валентин Краснопьоров, передає «Слово і Діло».

«Саме з МВС почалася Революція Гідності. Саме воно має реформуватися в першу чергу, щоб нова влада заручилася підтримкою активного громадянського суспільства. Що дуже важливо в світлі «гібридної» війни», – наголосив експерт.

За його словами, якщо реформа всього відомства не буде проведена, а сьогодні йдеться про зміну лише патрульної поліції, то структура залишиться потенційно вибухонебезпечною точкою як для керівника МВС, як для держави, так і для всього суспільства.

Підбір кадрів у Національній поліції. Що обіцяли політики«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок, присвячених кадровій політиці МВС і Національної поліції.

«Тому якщо Аваков до реальних реформ не приступив, то вибух через МВС буде неодмінно. Станеться це рано чи пізно. Або через «нову Врадіївку», або через ще якусь біду», – підкреслив він.

«Висновок такий, що зробити неглибокі й за деякими напрямками декораційні зміни та залишити все як є не вийде. Якими б не були домовленості й політичні важелі», – наголосив аналітик.

«Зараз має бути чесне розслідування, а також притягнення до відповідальності політичної, кримінальної, хто на що заслуговує. Але це неодмінно має статися. Далі – реальна реформа міністерства. Адже це питання виживання всіх нас», – резюмував експерт.

Як відомо, в МЗС повідомили, що Арсен Аваков вирішив перервати свій робочий візит до Канади й повернутися в Україну.

Президент Петро Порошенко доручив встановити причини трагедії, в результаті якої загинули п'ятеро правоохоронців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: