Росія не зможе заглушити українське мовлення в Криму – Нацрада

Читать на русском
Російська влада не зможе придушити мовлення українських телеканалів, яке буде здійснюватися на окупований Крим та південні райони Херсонщини з нової телекомунікаційної вежі біля КПП Чонгар.
Сергій КостинськийФото: mip.gov.ua

Російська влада не зможе придушити мовлення українських телеканалів, яке буде здійснюватися на окупований Крим та південні райони Херсонської області з нової телекомунікаційної вежі, встановленої біля КПП «Чонгар».

Про це заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський в інтерв'ю «Укрінформ», повідомляє «Слово і Діло».

«Я думаю, що не вистачить телекомунікаційної інфраструктури, яка існує сьогодні в Криму. Вона не передбачена для того, щоб забезпечувати глушіння. Немає обладнання. І питання електроенергії – якщо вони будуть намагатися це робити, це означає, що вони будуть використовувати дефіцитний ресурс. Але вони не можуть забезпечити системного глушіння», – вважає представник Нацради.

Нацрада заборонила понад 500 російських фільмів та серіалів за два рокиДержагентство з питань кіно відмовило в реєстрації й скасувало прокатні посвідчення на трансляцію більш ніж 500 російських фільмів і серіалів упродовж 2014-2016 років.

За його словами, українська телекомунікаційна вежа на Чонгарі з потужністю 5 кіловат буде найбільшим об'єктом мовлення в цьому районі і прилеглих до нього територій.

«Щоб заглушити 5 кіловат, потрібна потужність вище з тієї сторони. А це електроенергія, це відповідні передавачі, і так далі», – зазначив він.

Нагадаємо, окупаційна адміністрація Криму планує глушити сигнал з радіовежі, яку зводять на Херсонщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: