В Україні відсьогодні підвищують зарплати бюджетникам

Читать на русском
Мінімальна зарплата в Україні зросла на 50 грн, а посадовий оклад бюджетників першого тарифного розряду – на 150 грн.

В Україні відсьогодні набуває чинності рішення Кабінету міністрів України про підвищення посадових окладів працівників окремих галузей бюджетної сфери, а також зміни до закону про Держбюджет України на 2016 рік, спрямовані на підвищення рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, коментуючи відповідну постанову уряду №840, посадові оклади працівників бюджетної сфери, які оплачуються на основі єдиної тарифної сітки, підвищені на 12,7%, передає «Слово і Діло».

Підвищення мінімальної зарплати не вплине на субсидії – ГройсманПрем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати не може призвести до скасування субсидій.

«Зокрема, посадовий оклад працівника першого тарифного розряду зріс на 150 гривень і становитиме 1335 гривень (було 1185 гривень). Відповідно до зростання посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду й тарифних коефіцієнтів за розрядами Єдиної тарифної сітки, підвищуються посадові оклади всім категоріям працівників окремих галузей бюджетної сфери із забезпеченням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці працівників», – наголошується в повідомленні.

Водночас ухвалений у травні закон №4543, передбачає підвищення з 1 грудня мінімальної зарплати з 1550 до 1600 грн, а прожиткового мінімуму на одну особу – з 1399 до 1544 грн.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що виведення економіки з тіні допоможе підвищити мінімальну заробітну плату в Україні.

Нагадаємо, 3 листопада Кабмін схвалив доопрацьований проект Бюджету на 2017 рік, який передбачає збільшення мінімальної зарплати вдвічі – до 3,2 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: