Розенко розповів, як збільшення мінімальної зарплати позначиться на Пенсійному фонді

Читать на русском
На даний момент розмір дефіциту пенсійного фонду досяг 150 млрд грн і уряд перебуває в пошуках варіантів його зменшення.

Збільшення мінімальної заробітної плати призведе до зростання надходжень до Пенсійного фонду України на 7-10 млрд грн.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі телеканалу «Еспрессо.TV» у четвер, повідомляє «Слово і Діло».

«Жодної політики в рішенні уряду немає, це чітко прораховане економічне й соціальне рішення, яке викликає абсолютну більшість позитиву і з точки зору справедливості в оплаті праці, і з точки зору подальшого наповнення Пенсійного фонду України, оскільки ми прекрасно розуміємо, що збільшення заробітних плат призводить до збільшення доходів Пенсійного фонду України. Ми прораховуємо зараз і, за ​​моїми оцінками, ефект від такого кроку на першому етапі складе не менш ніж 7-10 мільярдів гривень до Пенсійного фонду», – сказав він.

За його словами, уряд зараз шукає варіанти зменшення дефіциту Пенсійного фонду, який у проекті Державного бюджету на 2017 рік закладений у розмірі 150 млрд грн.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що РПЛ добиватиметься збільшення мінімальної зарплати та пенсії на наступний рікСказано 29 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №3252 «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників проведення антитерористичної операції».

Колишній міністр фінансів Словаччини, співголова Стратегічної групи радників із підтримки реформ в Україні Іван Міклош заявив, що українському уряду потрібно скасувати решту пенсійних привілеїв.

«Слово і Діло» зафіксувало 90 обіцянок віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, 41 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 46%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: