В Україні можуть припинити фінансування Червоного Хреста

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я повідомляють, що на Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) за 2,5 року було витрачено 226,5 млн грн.

Міністерство охорони здоров'я України виступає за скасування державного фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) з початку 2017 року.

Про це повідомила прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

В МОЗ переконані, що Червоний Хрест просто дублює функції Мінсоцполітики в частині надання соціальних послуг незахищеним верствам населення, тому у фінансуванні ТЧХУ немає сенсу.

«Численні правопорушення та непрозора звітність ТЧХУ за останні кілька років ставлять під сумнів доцільність фінансування патронажної служби Товариства за кошти Державного бюджету», – повідомляє МОЗ.

У відомстві також повідомили, що за останні 2,5 роки з Державного бюджету було виділено 226,5 мільйонів гривень. Ці гроші направили на виплату заробітної плати понад 3 тисячам працівників ТЧХУ.

Червоний Хрест долучився до пошуку зниклих безвісти на ДонбасіМіжнародний комітет Червоного Хреста долучився до пошуку майже 500 осіб, що зникли безвісти на Донбасі.

«У всьому світі національні Товариства Червоного Хреста фінансуються за рахунок благодійних пожертв донорських організацій, небайдужих громадян, членських внесків, а не з коштів Держбюджету», – йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки, ТХЧУ не здійснює діяльність у сфері охорони здоров’я, а її патронажна служба, по суті, надає соціальні послуги, які дублюють функції територіальних центрів соціального обслуговування.

Кошти, які раніше отримував Червоний Хрест, розподілять на інші програми, що страждають від недофінансування.

Нагадаємо, що в березні міжнародна організація боротьби з корупцією Transparency International в результаті перевірки викрила низку місцевих організацій Товариства Червоного Хреста в Україні на продажі гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: