Український Червоний Хрест звинуватили в торгівлі гуманітарною допомогою

Читать на русском
Transparency International виявлені множинні випадки торгівлі гуманітаркою волонтерами українського Червоного Хреста.

Міжнародна організація боротьби з корупцією Transparency International в результаті перевірки викрила низку місцевих організацій Товариства Червоного Хреста в Україні щодо продажу гуманітарної допомоги.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявила прес-служба Transparency International-Україна.

Повідомляється, що за результатами перевірок Червоного Хреста були виявлені чисельні факти торгівлі гуманітарною допомогою та інші способи отримання вигоди за рахунок благодійності.

Боротьба з корупцією має стати пріоритетом політики Києва – Die WeltУкраїна страждає від корупції та порочної економічної політики. Реформи для України – це питання виживання.

«Починаючи з кінця січня до TI Україна звернулися кілька викривачів, які додатково повідомили про факти здачі в оренду візків для інвалідів, про бездіяльність патронажних сестер за бюджетні кошти, продаж гуманітарної допомоги», – повідомили в організації.

За інформацією Transparency International, під тиском громадськості керівники кількох місцевих організацій Товариства Червоного Хреста України звільнилися із займаних посад.

Як повідомляло «Слово і Діло», в січні президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер пообіцяв надати українському Червоному Хресту 64 мільйони доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: