Знищення Алеппо та протидія РФ у Сирії: оцінка експерта

Читать на русском
Володимир Огризкоекс - міністр закордонних справ

Той факт, що Франція ініціювала засідання Радбезу ООН, свідчить про те, що Захід буде діятиме скоординовано.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, аналізуючи інформацію про екстренне засідання Радбезу ООН щодо Сирії.

«Безумовно, це прямий сигнал для РФ від Заходу припинити те, що вона робить у Сирії, але надій, що це відбудеться, дуже мало. Росія вкотре заблокує будь-яку резолюцію чи рішення, що не відповідатиме її інтересам. Але так само зрозуміло, що Захід уже не буде терпіти», – розмірковує Огризко.

Щодо ролі Туреччини в конфлікті, то, на його думку, навряд чи Анкара підтримуватиме режим Асада.

В ООН назвали суму в яку обійшлася війна в СиріїЕкономічні втрати Сирії від громадянської війни, яка триває з 2011 року, становлять майже 260 млрд доларів.

«Туреччина в цьому конфлікті, звісно, має свої інтереси, але в цій ситуації її позиція буде ближчою до американської, західної, ніж до російської. Аж надто серйозними є протиріччя в підходах РФ та Туреччини щодо Сирії та Іраку», – вважає дипломат.

При цьому, на його думку, наростання внутрішнього конфлікту на цьому тлі в Туреччині виключене.

«Те, що відбувається в Туреччині, унеможливлює виникнення серйозних політичних рухів, тому що всім очевидно, якими темпами йде вичищення з політичного простору всіх тих, хто не відповідає критеріям влади», – проаналізував Володимир Огризко.

Нагадаємо, що ситуація в Алеппо загострюється на тлі наступальної операції урядових сил Сирії, підтримуваних повітряними ударами російських військових.

За даними Міжнародного Комітету Червоного Хреста, близько 20 тисяч людей залишили місця свого проживання внаслідок наступу впродовж останніх 72 годин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: