В АМКУ відкрили справу проти «Укрзалізниці»

Читать на русском
Держкомпанію підозрюють у зловживанні своїм монопольним становищем на ринку запірно-пломбувальних пристроїв.

Антимонопольний комітет України почав розгляд провадження про можливе порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції «Укрзалізниці».

Про це повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Відомо, що «Укрзалізницю» підозрюють у зловживанні монопольним становищем на ринку запірно-пломбувальних пристроїв і встановлення неконкурентних умов продажу цих пристроїв.

Так, усі вантажі, що перевозяться «Укрзалізницею», мають бути опломбовані встановленими видами ЗПУ (для недопущення несанкціонованого відкриття дверей вагонів). Виробник цих ЗПУ лише один – «УЗ Вінницятрансприлад».

Чиновники «Укрзалізниці» розікрали 30 мільйонів гривеньСлужба безпеки України викрила спільно з поліцією розкрадання державних коштів на суму майже 30 мільйонів гривень в Укрзалізниці.

«ЗПУ доправляються в пункти реалізації, де їх уже купують вантажовідправники. Щоб стати пунктом реалізації, потрібно отримати дозвіл УЗ на укладення договору співпраці й у подальшому укласти такий договір із «Вінницятрансприлад», – написала Загребельська.

Заявник (його назва невідома) з 2003 року мав дозвіл на відкриття пункту реалізації ЗПП, однак у зв'язку зі змінами в порядку реалізації та реорганізацією залізничної галузі звернувся до «Укрзалізниці» щодо укладення нового договору, але йому було відмовлено.

Раніше повідомлялося, що АМКУ оштрафував відразу 7 великих АЗС за змову.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи щодо міжнародного аеропорту «Бориспіль» за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: