ОПЕК погіршила прогноз щодо світового попиту на нафту в 2017 році

Читать на русском
Перегляд пов'язаний із більш сильним, ніж очікувалося, зниженням пропозиції в третьому кварталі 2016 року з боку США, Мексики, Норвегії, Великобританії, Малайзії, Казахстану та Китаю.

ОПЕК погіршила прогноз щодо світового попиту на нафту в 2017 році – на 0,01 мільйона барелів на добу порівняно із жовтневим прогнозом, до 95,55 млн барелів.

Про це повідомляється в листопадовій доповіді організації, передає «Слово і Діло».

Згідно з документом, прогноз на 2016 рік залишився незмінним – в середньому на рівні 94,4 млн барелів на день.

При цьому ОПЕК знизила прогноз-2016 з постачання нафти з країн, що не входять до організації, на 0,1 млн барелів на день порівняно з жовтневої оцінкою – до 56,2 млн барелів на добу. Таким чином, показник за підсумками року знизиться на 0,78 млн барелів на день порівняно з рівнем 2015 року.

«Перегляд пов'язаний із більш сильним, ніж очікувалося, зниженням пропозиції в третьому кварталі 2016 року з боку США, Мексики, Норвегії, Великобританії, Малайзії, Казахстану та Китаю», – пояснюють в ОПЕК.

Експерт прогнозує обвал ціни нафти до 20 доларів за барельСпеціаліст проаналізував інформацію про зростання цін на нафту та розповів про тенденції на нафтовому ринку.

Прогноз щодо поставок на 2017 рік також переглянутий у бік пониження порівняно із жовтневою оцінкою – на 0,11 млн барелів на добу, до 56,43 млн барелів.

Нагадаємо, ціна бареля Brent опустилася нижче 45 доларів на тлі підрахунку голосів у США.

Як повідомлялося раніше, після короткострокового сплеску ціни нафти трейдерами знову оволоділи ведмежі настрої на тлі незрозумілості, яким чином країни, що видобувають нафту, обмежуватимуть видобуток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: