Експерт прогнозує обвал ціни нафти до 20 доларів за барель

Читать на русском
Михайло Гончарексперт з питань енергетики

Якщо виходити з реальності, то обвал цін на нафту є цілком імовірним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт із питань енергетики, президент Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар, аналізуючи ситуацію на нафтовому ринку.

«Навряд чи обвал, образно кажучи, відбудеться в режимі онлайн. Цілком можливо, що цього року спекулятивні тренди, такі як, наприклад, домовленості РФ і Саудівської Аравії, ще працюватимуть протягом найближчого півроку, може, трохи більше», – міркує Гончар.

Період низьких цін на нафту може тривати 15 років – Мінфін РФСвіт зараз увійшов у фазу низьких цін на сировинні товари, і це може тривати до 15 років, як було в минулі роки.

За його словами, що більше будуть стримувати та намагатися штучно, спекулятивно стимулювати зростання цін на нафту, то серйозніший обвал чекатиме гравців ринку в майбутньому.

«Вже новий обвал може бути набагато серйознішим, ніж той, що відбувся в 2014 році. Ціни можуть опуститься до 20 доларів за барель і це, в принципі, прогнозувалося вже давно», – припускає фахівець.

Світова економіка, як пояснив експерт, з урахуванням усіх тенденцій розвитку нездатна зараз перетравлювати великі обсяги нафти, тим більше за високими цінами.

«У цьому сенсі домовленості РФ і Саудівської Аравії – це відчайдушні спроби запобігти сценарію обвалу, особливо з огляду на те, що на нафтовому фронті країни були завжди по різні боки барикад», – проаналізував Михайло Гончар.

Додамо, що наприкінці вересня країни ОПЕК планують провести неофіційну нараду та відновити переговори про замороження рівня видобутку з країнами, що входять і не входять до картеля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: