Експерти пояснили, чому Соболєв взявся за відставку Луценка

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог
Павло Нуссполітичний аналітик

Відставка Луценка – це спроба створити кадрову проблему на тлі наближення річниці Євромайдану.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи ініціативу Єгора Соболєва щодо відставки генпрокурора.

«Зараз ті, хто називає себе опозиціонерами, просто намагаються за рахунок цього актуалізувати тему Майдану. Чому це ініціював саме Соболєв, сказати складно, але в будь-якому разі шансів навіть на внесення до порядку денного цього питання немає», – переконаний політолог.

Ініціатива відставки Луценка з боку Соболєва виглядає як популістський та безвідповідальний крок.

«Як би там не було, Генпрокуратура на сьогодні педалює кілька антикорупційних справ. Хоч якось, але починає налагоджуватися певна система реагування на корупцію, повернення активів, і в цей час здійснюється спроба створити кадрову проблему. Це не на часі та неконструктивно», – вважає Дуда.

Деяким політикам, підкреслив він, безумовно, хочеться проявити себе на фоні наближення річниці Майдану, але виглядає це безвідповідально.

Як зауважив політичний аналітик Павло Нусс, це питання взагалі не розглядалося на комітеті, але Соболєв все-таки вирішив особисто бігати залою парламенту й збирати 150 голосів.

«Цікаво, чи дійсно Єгор Соболєв думає, що навколо ніхто нічого не розуміє? Ну зрозуміло ж, що Горбатюк «не винний», і зрозуміло, що Єгор не заробляє на відставці всіх без винятку генеральних прокурорів. Хто цього разу замовив Луценка? Не знаю. Але думки крутяться навколо Онищенка», – прокоментува експерт у Facebook ініціативу Соболєва.

Додамо, сам Юрій Луценко після свого призначення пообіцяв, що в разі провалу на посаді генерального прокурора України піде з політичного та громадського життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: