Онищенко заявив про вихід з «Волі народу»

Читать на русском

Олександр Онищенко написав заяву про вихід із депутатської групи Воля народу. Він просить оголосити заяву на найближчому засіданні парламенту.

Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується за кордоном від українського правосуддя, написав заяву про вихід із групи «Воля народу».

Копія заяви депутата, яка була написана 25 жовтня й зареєстрована в апараті Верховної Ради 26 жовтня, оприлюднена на сайті «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

Онищенко просить зачитати заяву на найближчому засіданні парламенту.

Зазначимо, що 21 жовтня про вихід із «Волі народу» оголосив також нардеп Юрій Шаповалов. Спікер Ради поки не зачитував заяву депутата, тому формально він досі значиться членом цієї групи.

У депутатській групі «Воля народу» зараз налічується 19 нардепів. У тому числі й Олександр Онищенко, який перебуває за межами України й щодо якого ведеться слідство.

Нагадаємо, що 5 липня 2016 року Верховна Рада України зняла з Олександра Онищенка депутатську недоторканність.

Депутатські групи, згідно з регламентом, не можуть мати в своєму складі менше депутатів, ніж найменша парламентська фракція на першій сесії.

Такою фракцією була «Батьківщина» з 19 депутатами. Без Шаповалова та Онищенка у «Волі народу» залишиться лише 17 депутатів і спікер буде зобов'язаний оголосити про її розпуск через 15 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: