Кубів розповів, як зростання мінімальної зарплати позначиться на економіці України

Читать на русском
Зростання мінімальної зарплати вдвічі з 2017 року не зашкодить макроекономічній стабільності в Україні, оскільки макропоказники, які Кабмін дав на три роки, є прогнозованими й виправданими.

Підвищення рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму до 3,2 тис. грн не вплине на економічну стабільність України.

Таку заяву зробив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«МЕРТ і Мінфін дали прогноз зростання економіки на наступний рік – 3%, ми чітко зафіксували курс – 27,2 гривні за долар. Ми чітко зафіксували структуру та пріоритети. Я вважаю, що макропоказники, які ми дали на три роки, є прогнозованими та виправданими», – сказав він.

Кубів наголосив, що роботодавці вже давно отримали стимул частково вивести зарплати з тіні завдяки зниженню єдиного соціального внеску.

«Коли ми знизили єдиний соціальний внесок, необхідно витягати заробітні плати з тіні, а не тримати на мінімальних. Що більше тіньових коштів буде офіційно задекларовано, то здоровіше стає економіка», – додав Кубів.

Нагадаємо, Кабмін ініціює підвищення мінімальної зарплати із січня 2017 року до 3200 грн.

Як повідомлялося раніше, після затишшя в липні-серпні кількість вакансій на кадровому порталі hh.ua почала зростати, що призвело до скорочення конкуренції, а середня зарплата в Києві коливалася в межах 8-9 тис. грн.

«Слово і Діло» зафіксувало 36 обіцянок першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, 26 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 56%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: