ГПУ створила для справи Януковича нове управління

Читать на русском
Генпрокуратура створила новий департамент для більш ефективного розслідування злочинів екс-президента Віктора Януковича.
Віктор ЯнуковичФото з відкритих джерел

Генпрокуратура створила департамент спеціальних розслідувань для більш ефективного розслідування злочинів екс-президента Віктора Януковича.

Про це розповіли в прес-службі ГПУ, повідомляє «Слово і Діло».

В управлінні працюватимуть 63 співробітника.

«Для активізації та завершення досудового слідства й передачі до суду «Великої кримінальної справи» щодо Віктора Януковича та його найближчого оточення створено Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями», – наголосили в прес-центрі.

Янукович і його оточення розікрали 200 мільярдів гривень – ДержфінмоніторингЕкс-президент Віктор Янукович і його оточення, можливо, причетні до розкрадання майже 200 млрд грн державних коштів. Про це йдеться в звіті Державної служби фінансового моніторингу України.

У відомстві нагадали, що це кримінальне провадження включає велику кількість епізодів, зокрема узурпацію влади, розвалення економіки, послаблення обороноздатності країни та інформаційної безпеки, а також заволодіння державним майном.

У Генпрокуратурі зазначили, що очільником департаменту спеціальних розслідувань залишиться Сергій Горбатюк, який вів цю справу. За цією структурою залишаються розслідування та передача до суду справ щодо Майдану.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв про намір до кінця 2016 року передати справу Януковича до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: