Янукович і його оточення розікрали 200 мільярдів гривень – Держфінмоніторинг

Читать на русском
Екс-президент Віктор Янукович і його оточення, можливо, причетні до розкрадання майже 200 млрд грн державних коштів. Про це йдеться в звіті Державної служби фінансового моніторингу України.
Віктор ЯнуковичФото з відкритих джерел

Екс-президент Віктор Янукович і його оточення, можливо, причетні до розкрадання майже 200 мільярдів гривень державних коштів.

Про це йдеться в звіті Державної служби фінансового моніторингу України, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що в 2016 році фінансова розвідка України направила до правоохоронних органів 65 матеріалів «щодо фінансових операцій, проведених за участю колишнього президента України Віктора Януковича, його близькими та посадовцями колишнього уряду».

«Загальна сума фінансових операцій… за цими матеріалами становить 115,24 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Янукович написав заяву в поліцію на генпрокурора ЛуценкаВіктор Янукович звернувся до Шевченківського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві із заявою про адміністративне правопорушення генеральним прокурором Юрієм Луценком на брифінгу 18 серпня.

За весь період проведення розслідувань (березень 2014-серпень 2016) 461 матеріал направлений до правоохоронних органів України. За цими матеріалами сума фінансових операцій становить 199,4 млрд грн.

У відомстві вказують, що за час проведення розслідувань на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок із Віктором Януковичем та колишніми високопосадовцями, заблоковані кошти в еквіваленті 1,52 млрд доларів.

Зазначимо, що генпрокурор Юрій Луценко обіцяє підвищити зарплату працівникам ГПУ лише після повернення коштів, які вкрав Янукович.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України передасть до суду справу про звинувачення Януковича в державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: