Януковича хочуть позбавити звання професора

Читать на русском
На сайті президента України зареєстрована петиція про позбавлення колишнього президента Віктора Януковича наукового ступеню доктора економічних наук.
Віктор ЯнуковичФото з відкритих джерел

На сайті президента України зареєстрована петиція про позбавлення колишнього президента Віктора Януковича наукового ступеню доктора економічних наук.

Петиція називається «Позбавити Януковича В.Ф. наукових ступеня доктора економічних наук і звання професора», повідомляє «Слово і Діло».

Автор ініціативи – Євген Гаєв.

«Пропозиції позбавити Януковича докторського ступеню та звання професора лунають з 2004 року. У вересні 2015 року 15 науковців із ступенями доктора і кандидата наук, професори і академіки звернулися до Уряду і до МОН із Заявою про відповідне скасування», – йдеться у поясненні петиції.

Янукович і його оточення розікрали 200 мільярдів гривень – ДержфінмоніторингЕкс-президент Віктор Янукович і його оточення, можливо, причетні до розкрадання майже 200 млрд грн державних коштів. Про це йдеться в звіті Державної служби фінансового моніторингу України.

Автор петиції зазначає, що за рік немає ніякої інформації щодо звернення академіків та професорів, попри те, що вони також писали до Міносвіти.

«Інформуємо Вас, що Ваш Уряд не здатний вирішити поставлену проблему. Вони відповіли, що доручають це саме тій Установі, котра є винною – вченій раді Інституту економіко-правових досліджень НАН України міста Донецьк», – зазначає автор петиції.

Нагадаємо, нещодавно віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вкотре заявив, що екс-прем'єр Микола Азаров і колишній президент Віктор Янукович не отримуватимуть пенсію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: